Alles over Balans

Balans maakt tijd. Tijd om mensen en kennis, verhalen en visies, denken en voelen te verbinden zodat je samen én alleen evenwichtig in het leven staat.

Over Balans

Door tijd te maken biedt Balans een tegengewicht aan de hectiek van vandaag. Als laagdrempelig platform en centrum herstellen we het evenwicht tussen werk en vrije tijd, tussen geestelijke en lichamelijke gezondheid, tussen druk en geluk. Voor iedereen die zoekt naar een compleet welbevinden.

Balans steunt op professionele en erkende hulpverlening. Wij brengen je in contact met zorgverleners uit verschillende disciplines, van klassieke geneeskunde tot holistische therapie en spirituele coaching. Zo zien, horen en helpen we je als compleet mens.

Daarnaast organiseert Balans workshops, events, lezingen, praatgroepen en retraites. Alles wat nodig is om je verbonden te voelen en evenwichtig in het leven te staan.

Balans in een notendop

  • Centrum voor een evenwichtig leven
  • Erkende gezondheidsdeskundigen
  • Workshops en voordrachten voor groepen
  • Individuele medische, holistische en mentale zorg 

Vraag raad

Claudia vertelt

“Balans is de samenvatting van mijn leven. Dankzij een aaneenschakeling van ervaringen, ontmoetingen en keuzes is het me glashelder: ik hou van mensen en wil mensen helpen. Met Balans maak ik de liefde concreet. Ik breng mensen samen en begeleid in de zoektocht naar antwoorden. Met mijn eigen ervaring als bagage is positivisme mijn belangrijkste boodschap.”

In mijn zoektocht naar antwoorden en geluk is me één zaak bijgebleven: keuzes bepalen je leven.

“Net als zoveel anderen is ook mijn leven een grafiek met hoogtes en laagtes. Als kind van gescheiden ouders ben ik zowel Oost- als West-Vlaams. Als enig kind maakte ik van dichtbij mee hoe een psychische ziekte een opvoeding kan domineren. En als jonge, alleenstaande moeder van Amber, Ruben en Ayla weet ik uit ervaring hoe moeilijk het evenwicht is tussen gezin, werk en eigen geluk. In mijn zoektocht naar gelukzaligheid ontmoette ik Bob Vansant. Zijn inzicht is mijn inspiratie. Hij deed me inzien dat keuzes je leven bepalen en die keuzes maak je zelf.“

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn.

“Balans is het resultaat van mijn passie. Ik wil gelukkig zijn. En dat ben ik als ik anderen gelukkig kan maken. Daarom kies ik nu zelf: het netwerk van specialisten – van klassieke geneeskunde tot holistische benaderingen – die ik in de loop der jaren verzamelde is er voor iedereen. Omdat iedereen het verdient om gelukkig te zijn. Als ik jou daarbij kan helpen, is mijn opzet meer dan geslaagd.“

Meer weten over Balans?

Het netwerk van specialisten – van klassieke geneeskunde tot holistische benaderingen – die ik in de loop der jaren verzamelde is er voor iedereen. Omdat iedereen het verdient om gelukkig te zijn.

Maak een afspraak

Contacteer ons

Rodts in de branding

Claudia Rodts (1980) is ervaringsdeskundige in de ware zin van het woord. Als kind van een ouder met een psychische problematiek was ze al vroeg op zichzelf aangewezen. Die realiteit toonde vooral de pijnpunten in de maatschappij en de zorgsector.

Met zelfstudie en opleidingen zorgde ze zelf voor stabiliteit in haar leven en welzijn. Die ervaring is vandaag – samen met professionele hulpverlening – het vertrekpunt van Balans. Omdat het anders en beter kan. Omdat taboes verleden tijd zijn. Omdat samen altijd sterker is dan alleen.  

Meer weten over Balans?

“Het leven is als fietsen. Om in balans te blijven moet je vooruitkijken en in beweging blijven” – Albert Einstein

Lees meer
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics